Social

Zi de proteste în Capitală. Românii nemulțumiți vor picheta 20 de instituții

Duminică, 24 ianuarie 2021, vor avea noi proteste la adresa Guvernului Cîțu, în Piața Victoriei. Sute de oameni vor ieși în stradă nemulțumiți față de politica Executivului privind salariile și pensiile.

Românii nemulțumiți de pensii și salarii vor protesta față de măsurile anunțate de Guvernul Cîțu. Protestele de amploare vor avea loc mâine la Guvern, Președinție și ambasade.

Manifestațiile din întreaga țară vor începe duminică la ora 11:00.

De ce ies în stradă românii

Mâine de la ora 11 și până la ora 13 vor avea cele mai de amploare proteste din acest an, în fața a 20 de insituții publice din România, în același timp. Vorbim aici despre Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială sau în fața Guvernului României sau chiar în fața sediului central al Partidului Național Liberal vor protesta oamenii.

Principalele nemuțumiri sunt legate de faptul că salariul minim pe economie ar trebui să crească în acest an, doar 41 de lei net, față de cel puțin 100 de lei cât cer marile federații. Oamenii sunt nemulțumiți și de pensii, pentru că nici acum nu știu cu cât vor crește pensiile sau dacă vor beneficia doar de acea mică creștere, de 3%, adică o indexare cu inflația.

Oamenii mai cer și eliminarea acelei măsuri prin care salariile din sectorul public sunt înghețate în acest an la nivelul lunii decembrie a anului trecut. Aceste proteste de mâine au loc după un alt șir lung de proteste organizate în ultimele săptămâni în marile orașe din țară, în fața Prefecturilor sau chiar în fața Administrației Prezidențiale, relatează Antena 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Un bărbat a murit într-o secţie de poliţie. Avea o alcoolemie uriașă

Gloria Pascu

Zeci de pensionari au dat Ministerul Finanţelor în judecată cerând majorarea pensiilor

Mircea Furdu

Dumitru Costin, foc și pară pe Cîțu pentru că a jignit sindicaliștii

Daniela Arnăutu

Bărbat mort de doi ani, amendat de Poliția Locală pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere

Daniela Arnăutu

Turcan aruncă bomba: Există salarii unde sporurile merg până la 85%

Daniela Arnăutu

ANSVSA dă o veste alarmantă: Avem 443 de focare de pestă porcină

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »