Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Ziua Americii 4 IULIE - Trump a celebrat la muntele Rushmore - VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor
Ziua Americii 4 IULIE - Trump a celebrat la muntele Rushmore - VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

4 iulie Ziua SUA – Donald Trump, președintele SUA, a vizitat celebrul muntele Rushmore, pentru a marca Ziua Naţională a Statelor Unite. Evenimentul a aut loc în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a protestelor băştinaşilor americani, amintește BBC News.

Deasupra muntelui care prezintă feţele a patru preşedinţi americani a fost organizat un foc de artificii uriaş, la care a asistat și liderul american. La eveniment sunt aşteptate să participe în jur de 7.500 de persoane. Aceştia vor avea la dispoziţie măşti de protecţie, dacă vor dori să poarte, dar acest lucru nu este obligatoriu. Intersant este că organizatorii nu au anunţat niciun fel de măsură privind distanţarea socială.

4 iulie 2020 – Donald și Melania Trump la festivitățile de la Muntele Rushmore, în timpul intonării imnului SUA

Gestul președintelui Trump de a celebra 4 Iulie la Mount Rushmore a generat proteste din partea grupurilor de băştinaşi americani. Aceştia sunt nemulţumiţi că monumentul a fost construit pe un teren sacru al tribului Sioux. În afară de temerile cu privire la o potenţială răspândire a Covid-19, sunt îngrijorări privind izbucnirea unor incendii de vegetaţie, având în vedere focul de artificii care va avea loc deasupra pădurii.

VIDEO 4 iulie 2020 Ziua SUA

Controversele iscate de decizia organizării unui eveniment atât de amplu vin în contextul în care la nivelul SUA este dezbătută intens problema statuilor generalilor din cadrul Confederaţiei şi ale proprietarilor de sclavi. Se știe că doi dintre foştii preşedinţi înfăţişaţi – George Washington şi Thomas Jefferson – au fost proprietari de sclavi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

4 iulieDonald Trumpmount rushmoremuntele rushmoreziua americii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes