Ziua Culturii Naţionale – Acces gratuit la MNAR. Portretul lui Mihai Eminescu realizat de sculptorul Oscar Han, expus

Altorelief Mihai Eminescu de Oscar Han
Altorelief Mihai Eminescu de Oscar Han

Accesul la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) este gratuit vineri, de Ziua Culturii Naţionale, a anunţă instituţia.

Galeria de Artă Veche Româneasă şi pe cea de Artă Românească Modernă pot fi vizitate de la ora 11.00 la ora 17.00 (ultima intrare se face la ora 16.00).

La parterul Galeriei Naţionale poate fi admirat de vineri şi până la sfârşitul lunii, portretul lui Mihai Eminescu realizat de sculptorul Oscar Han (1891 – 1976).

Figura poetului naţional a inspirat pe mulţi sculptori români, iar una dintre reprezentările acestuia prezente în expunerea permanentă este cea semnată de Dimitrie Paciurea – Machetă pentru Monumentul Mihai Eminescu.

Sculptorii Ion Georgescu (1856-1898), Cornel Medrea (1888-1964), Ion Vlasiu (1908-1997) şi Ovidiu Maitec (1925-2007) l-au avut ca „model” pe Mihai Eminescu. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mihai aminescu oscar han museul national de arta ziua culturii nationale
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes