Ziua Unirii Iași: George Simion a fost stropit cu cerneală, în timpul marșului – VIDEO. Ieșenii au ieșit cu pancarte anti AUR și anti Șoșoacă

Ziua Unirii Iași: George Simion a fost stropit cu cerneală, în timpul marșului - VIDEO
Ziua Unirii Iași: George Simion a fost stropit cu cerneală, în timpul marșului - VIDEO

Ziua Unirii Iași – George Simion, copreşedintele AUR, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi, în timpul marșului pe care partidul l-a organizat în capitala Moldovei, cu prilejul Zilei Unirii. În PIaţa Unirii s-au strâns atât susţinători, cât şi contestatari ai formaţiunii.

Incidentul s-a petrecut în Piaţa Unirii, unde un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii, şi l-a stropit cu cerneală.

UPDATE – Jandarmeria Iaşi a transmis, luni, că două persoane au fost implicate în incidentul din Piaţa Unirii, acestea fiind duse la secţia 3 de Poliţie.  

Tânărul a fost scos rapid de forţele de ordine din mulţime şi urmează să fie audiat de poliţişti. El a fost îmbrâncit de reprezentanţii AUR.

În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi “AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“,“AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi “Moldova spune nu extremismului“.

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid.

Autorităţile nu au organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii din cauza numărului în creştere a cazurilor de Covid.

Primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Costel Alexe au depus în cursul dimineţii coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Iaşiului.

VIDEO – George Simion stropit cu cerneală la Iași

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cernealageorge simionmanifestatii ziua uniriimars aur iasisimion cernealasimion stropit cu cernealaziua unirii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes