Zonele din Constanța unde masca de protecție este obligatorie, începând de sâmbătă

Masca a devenit obligatorie în zonele aglomerate din judeţul Constanţa. Sunt vizate, evident, staţiunile de la Litoral, mai ales în zonele de promenadă.

În urma unei analize efectuate de reprezentanţii DSP Constanţa şi IPJ Constanţa, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spaţii publice deschise: târguri, pieţe, oboare; staţii de autobuz, peroanele gărilor; curţi şi perimetre exterioare ale obiectivelor şi lăcaşurilor de cult; spaţii exterioare ale instituţiilor şi autorităţilor publice; Delfinariu, precum şi în locurile în care se desfăşoară spectacole în exterior; dar și în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public şi nu se poate respecta distanţarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele prezente în intervalul 18:00 – 24:00 pe faleze, în piațete și în parcuri de distracţii şi agrement.

Administratorii spațiilor sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cu masca pe litoral litoral romania masca obligatorie pe litoral zone de promenada masca
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes