A fost sau n-a fost o evaluare a miniștrilor, în Coaliție? Nicolae Ciucă lămurește misterul

A fost sau n-a fost o evaluare a miniștrilor, în Coaliție? Nicolae Ciucă lămurește misterul. Sursa foto: gov.ro
A fost sau n-a fost o evaluare a miniștrilor, în Coaliție? Nicolae Ciucă lămurește misterul. Sursa foto: gov.ro

Conform unor informații ce au circulat pe surse, marți, în ședința coaliției de guvernare s-ar fi făcut o evaluare a miniștrilor Cabinetului Ciucă, după ce aceștia s-au perindat pe rând în sala de ședință. Acest lucru a fost infirmat de prim-ministrul României.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, că liderii PNL şi PSD l-au asigurat că în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni nu a fost făcută o evaluare a membrilor Cabinetului, subliniind că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea prim-ministrului.

„Am văzut toate declaraţiile şi toate aspectele care au ţinut de activitatea care s-a desfăşurat ieri. Vreau să menţionez că am participat de fiecare dată, în funcţie de program, la toate activităţile la care am fost invitat. Ieri am discutat cu liderii partidelor şi mi-au confirmat că nu este vorba despre nicio evaluare, motiv pentru care am continuat să-mi desfăşor activitatea la Guvern pe problemele curente, care nu sunt deloc simple, şi în felul acesta facem tot ce este posibil să sprijinim activitatea care se desfăşoară, în aşa fel încât să gestionăm criza refugiaţilor şi, de asemenea, să ne ocupăm de problemele care ţin de economie”, a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat în legătură cu faptul că evaluarea miniştrilor s-ar face la partid, nu de către el, ca prim-ministru, Ciucă a spus: “Ieri am discutat cu domnul preşedinte Cîţu şi mi-a comunicat că nu este vorba despre niciun fel de evaluare”.

„Am discutat cu domnul preşedinte, cu domnul preşedinte Ciolacu şi mi-au confirmat amândoi că nu a fost vorba despre niciun fel de evaluare. (…) Evaluarea şi remanierea, în conformitate cu prerogativele înscrise în reglementările în vigoare, sunt la latitudinea premierului”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Fără remaniere

El a evidenţiat că remanierea miniştrilor este decizia strictă a premierului, pe baza dialogului cu cei implicaţi. Premierul a mai susţinut că, în acest moment, nu se impune o remaniere a miniştrilor.

„În acest moment, Guvernul, împreună cu toţi factorii de răspundere, lucrează la soluţii pentru a putea să gestionăm această criză. Sigur, evaluăm tot ceea ce ţine de activitatea noastră, ne îmbunătăţim activitatea în fiecare zi, nu este nimeni perfect, dar, în acest moment, nu se impune o remaniere”, a precizat Ciucă.

Întrebat despre nemulţumirile din PNL în legătură cu miniştrii Energiei şi Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă a spus că mulţumeşte ministrului Bode pentru activitatea desfăşurată.

„În toată această perioadă au avut loc o serie întreagă de activităţi care au vizat, în principal, activitatea la nivelul Ministerului de Interne. (…) Până în acest moment, nu pot decât să le mulţumesc pentru ceea ce fac, cum îşi fac datoria, să-i mulţumesc ministrului Bode personal pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi să le mulţumesc tuturor cetăţenilor”, a transmis prim-ministrul.

El a mai spus că, până în acest moment, nu a făcut o evaluare a miniştrilor care să poată să fie făcută publică, dar, atunci când o va face, va fi împreună cu fiecare membru al Cabinetului în parte.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre evaluarea miniştrilor în coaliţia de guvernare, că astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment şi a precizat că ”trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”.

Despre faptul că numele său a fost vehiculat pe lista de remaniere, Lucian Bode a spus că ”acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul Ministerului de Interne, pe de o parte şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

evaluare ministri ministri cabinet ciuca nicolae ciuca remaniere guvern
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes