Alegeri anticipate, la mâna PSD. Orban: Avem ac de cojocul lor

Ludovic Orban susține că PNL are soluţii şi în varianta în care PSD va încerca să tergiverseze procesul declanşării alegerilor anticipate.

Avem ac de cojocul lor şi pentru această eventualitate. Dar nu vă pot spune acum, veţi afla“, a declarat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută sâmbătă la Palatul Parlamentului.

În ce priveşte ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, el s-a declarat convins că PSD nu va modifica prevederile referitoare la desfăşurarea alegerilor pe parcursul a trei zile pentru diaspora.

“Nu cred că PSD îşi poate permite, după ce le-a făcut românilor din diasporă – şi în alegerile din 2014 şi în alegerile europarlamentare din 2019 – nu cred că îşi pot permite să îşi schimbe punctul de vedere pentru că, până la urmă, inclusiv PSD a votat proiectul de lege al PNL care a permis exercitarea votului în diasporă în condiţii normale, decente. Ca atare, eu nu cred că această prevedere poate fi afectată.”

Ludovic Orban

În ce priveşte posibilitatea de a vota la orice secţie, Orban a declarat că această prevedere le va permite să îşi exprime opţiunea şi celor care nu se vor afla în localitatea de reşedinţă în ziua scrutinului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes