Alina Bica, decizia instanței din Bari, înainte de extrădare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, și omul de afaceri Ioan Bene, condamnați definitiv într-un dosar de corupție, vor rămâne în arest în Italia până la momentul extrădării, au decis luni magistrații italieni.

Bica și Bene – fugari din România – au fost prinși vineri de autoritățile din Italia. Judecătorii din Bari, Italia, au decis, luni, că Alina Bica rămâne în arest la domiciliu până va fi extrădată în România.

Decizia a fost luată de o Curte de Apel din Italia, potrivit Digi 24. Măsura este executorie, dar cei doi au dreptul de a contesta decizia.

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost reținută în Italia și va fi adusă în țară în perioada următoare, a anunțat vineri seară șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu. Alături de Bica a fost reținut și omul de afaceri Ioan Bene. „Vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune demersurile de a-i aduce în țară”, preciza Liviu Vasilescu.

Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alina bica alina bica arestata dosar alina bica
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes