Special

Alina Bica rămâne cu 4 ani condamnare pentru corupție. ÎCCJ respinge definitiv recursul în casaţie


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv, miercuri, recursul în casaţie depus de Alina Bica la sentinţa de condamnare la închisoare. Unul dintre magistraţi a opinat că recursul ar putea fi admis.

”În majoritate: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018”, a transmis, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alina Bica este obligată la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare.

”Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală”, a mai precizat instanţa.

Decizia este definitivă.

În 27 noiembrie 2019, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins apelul formulat de Alina Bica la sentinţa prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Alina Bica a fost dată în urmărire, fiind prinsă de poliţişti în Italia.

La jumătatea lunii decembrie 2020, avocatul italian Cristian di Giusto a declarat pentru publicaţia Qmagazine.ro că instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat recent că doreşte să aibă un dialog cu omologul său din Italia, după ce au existat hotărâri judecătoreşti pronunţate în România, dar care au avut un deznodământ poate neaşteptat în Italia, dorind astfel să fie găsite cele mai bune soluţii pentru reglementarea acestei situaţii.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor a lui Darius Vâlcov

Mihnea Tudor

Călin Popescu Tăriceanu, după mai multe ore la DNA: Suspect în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Mihnea Tudor

Liviu Dragnea, la sediul DNA în legătură cu vizita pe care a făcut-o în SUA în 2017

Mihnea Tudor

UPDATE: Decizia CCR privind contestația Guvernului PNL pe majorarea pensiilor cu 40%

Mihnea Tudor

Iohannis a încuviinţat cererea de urmărire penală a lui Tăriceanu

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »