Politica

Ciolacu, la sfinţirea Catedralei Sfântul Sava, din Buzău: Luni depunem moţiunea de cenzură. Îi recomand premierului Orban să meargă şi dânsul la biserică

Liderul PSD și preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat duminică la Buzău, unde s-a aflat la sfinţirea Catedralei Sfântul Sava, că luni va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, precizând că votul în favoarea acestui demers ”e un act patriotic”, moţiunea având şanse să treacă. El i-a recomandat premierului Ludovic Orban să meragă la biserică şi ţină legătura cu autorităţile locale pentru a afla astfel adevărata agendă a românilor.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac… dar suntem la biserică”, a declarat Ciolacu jurnaliştilor, la finalul evenimentului.

Pe de altă parte, în discursul ţinut în faţa celor prezenţi, Marcel Ciolacu a declarat că recunoaşte că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier:

”Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm… să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”.

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor, dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”. Întrebat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »