Politica

Ciolacu și Dîncu, ironii către jurnaliști după ce au intrat fără mască într-un spital

Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu au vizitat spitalul nou din Fălticeni, unde era obligatorie masca de protecție. Nu și pentru vasile Dâncu. Mai mult, Vasile Dâncu a urcat cu liftul plin de persoane fără această minimă protecție, iar răspunsul său pentru jurnaliștii care l-au luat la rost a fost unul ironic, dovedind indiferența conducerii PSD față de măsurile de protecție sanitară.

Întrebat de către un reporter care este motivul pentru care nu a purtat masca de protecţie în timpul vizitei la care a participat sâmbătă dimineaţă la Spitalul din Fălticeni şi de ce a urcat în lift, alături de alte persoane, fără mască, preşedintele Consiliului Naţional PSD, Vasile Dîncu, a explicat că s-a aflat în această situaţie din cauză că masca de protecţie pe care o avea s-a rupt.

”Am împrumutat altă mască, a fost un accident, până la urmă am ieşit din clădire, că nu am rămas”, a explicat Dâncu, arătând masca ruptă.

Marcel Ciolacu: O întrebare existenţială

În momentul în care reporterul i-a atras atenţia lui Vasile Dîncu asupra faptului că a ieşit din spital doar la finalul vizitei, rămânând în incinta clădirii fără a purta mască, preşedintele Ciolacu a intervenit afirmând: „O întrebare existenţială pentru zilele noastre şi ancorată în realitate”

Marcel Ciolacu a acuzat ceea ce a numit „dubla măsură” a Guvernului în ceea ce priveşte ameninţarea pe care pandemia o reprezintă când este vorba despre alegerile locale şi deschiderea şcolilor.

”Dacă nu putem deschide şcolile atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că este o situaţie delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat? De ce avem dublă măsură?. (…) Nu vedeţi că nu sunt pregătiţi? Nici ministra învăţământului, nici premierul, nici vicepremierul nu au explicaţii, nu au răspunsuri pentru elevi, nu sunt pregătiţi nici pentru alegeri. Dar dacă amână deschiderea şcolii, cred că ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amână şi alegerile locale. Eu aşa consider. Aşteptăm. Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”, a afirmat Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Fălticeni.

În acest context, liderul PSD a precizat că va ridica problema amânării alegerilor locale în situaţia în care se decide amânarea deschiderii anului şcolar.

”Suntem minoritari în Parlament, să reţineţi acest lucru! (…) Eu voi provoca, ca preşedinte al Camerei, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale” a declarat Marcel Ciolacu.
El susţine că deschiderea anului şcolar ar fi un moment „dezastruos pentru Guvern”.

Alte știri de interes

Alianța PNL – UDMR în aer. Rareș Bogdan, atac la UDMR și Kelemen Hunor

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »