Control la Primăria Capitalei. Cîțu: Încasările în septembrie sunt la aproape 99%

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar încasările în septembrie sunt la aproape 99%.

“Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti”, a spus Florin Cîţu.

Controale la toate primăriile

El a menţionat că a cerut un control al tuturor instituţiilor statului şi că acesta va fi realizat anual:

“Încă din primul moment când am venit la Ministerul de Finanţe am cerut o situaţie a controalelor activităţii financiare sau a modului în care au fost cheltuiţi banii publici în instituţiile statului. Am cerut acest lucru pentru toate instituţiile. Bineînţeles, situaţia pe care am primit-o a fost departe de a fi îmbucurătoare. Am găsit companii care nu au avut o analiză a situaţiei economice financiare făcută în ultimii 10 ani. în ultimii 15 ani.

Inspecţia economică din Ministerul Finanţelor Publice a ocolit foarte multe dintre aceste companii ani la rând. Printre acestea era bineînţeles şi Primăria Municipiului Bucureşti şi atunci să ştiţi că aceste controale nu s-au făcut doar la Primăria Municipiului Bucureşti, se fac la mai multe companii. Sunt la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Economiei, sunt primării, alte primării din ţară. Le voi face pe toate. Acest controale se vor face la toate instituţiile publice şi se vor face anual pentru că, aşa cum am promis din prima zi la Ministerul Finanţelor Publice, mă interesează foarte mult cum sunt cheltuiţi banii publici”, a afirmat Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

control la primaria bucuresti florin citu control incasari primaria generala venituri pmb
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes