Politica

Cornel Zainea demisionează din USR şi din Parlament. Ce motive invocă parlamentarul

Cornel Zainea demisionează din USR şi din Parlament
Cornel Zainea demisionează din USR şi din Parlament

Deputatul Cornel Zainea, care a pierdut la diferenţă de 54 de voturi cursa pentru Primăria Chiajna, anunţă că demisionează din USR şi din Parlament, afirmând că la intrarea în politică, în 2016, nu ştia cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar a descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. În opinia sa, USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine “are control pe filială”. El afirmă că din Parlament ar fi demisionat oricum în ultima zi de mandat, ”pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă”. ” Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoşii” nu prezintă niciun fel de simptome”, remarcă Zainea, care evaluează varianta unei candidaturi independente.

Punct și de la capăt

”. Şi de la capăt. În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm şi dorinţă. Nu ştiam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. Am luptat în USR pentru principiile şi valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcţii care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocraţie, despre cum ar trebui să măsurăm performanţa unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine “are control pe filială”. Demisionez din USR. Dar şi din Parlament!”, scrie el pe Facebook.

Zainea consideră, conform news.ro, că doar un mesaj politic extrem de puternic mai poate produce schimbările pe care societatea le aşteaptă de 30 de ani, în opinia sa acestea fiindn limitarea mandatelor pentru orice funcţie publică, vot pentru persoane, nu pentru liste, un stat în care oamenii ajung în funcţii pe merit, nu un stat capturat de impostori.

”Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat şi DEMISIA DIN PARLAMENT. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă. E o discuţie mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoşii” nu prezintă niciun fel de simptome!”, adaugă Cornel Zainea.

El precizează că în acest moment, evaluează implicaţiile pentru o candidatură independentă la Camera Deputaţilor, în Ilfov.

”Semnături, campanie cu cheltuielile aferente… Munca începută în parlament nu trebuie să se piardă. Decizia mea nu are nimic de a face cu echipa din Chiajna, dimpotrivă, le voi rămâne aproape, din orice postură, în luptele care urmează. La final, vă mai spun doar atât: cred în schimbarea reală, iar aceasta depinde de noi toţi, colectiv şi individual”, conchide Corneş Zainea.

Alte știri de interes

Traian Berbeceanu, angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL – surse. I se pregătește ceva

Mihnea Tudor

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE. Partidul său va dispărea

Mihnea Tudor

Raluca Turcan, profet PNL: Judecătoarea Maya Teodoriu, răsplătită de PSD cu un loc pe lista la Senat

Mihnea Tudor

Un alt treilea medic de renume, racolat de PSD: rectorul UMFST Târgu Mureș

Mihnea Tudor

Orban: Am validat listele pentru parlamentare. Doar doi miniştri ai Cabinetului nu se regăsesc pe liste

Saghin Cristian

Programul de guvernare al Alianţei USR-PLUS a fost aprobat. Care sunt obiectivele pentru următorii 4 ani

Mihnea Tudor

Predoiu, opinie politică: Preşedintele CCR expune Curtea implicându-se în polemici. E necesară reforma

Gloria Pascu

Alexandru Iacobescu, pe listele Pro România. El este un apropiat al lui Sebastian Ghiţă şi stă pe ”un munte de bani”

Mihnea Tudor

Liviu Negoiţă s-a înscris în PMP

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »