Eveniment

Coronavirusul se transmite prin alimente? Răspunsul OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a asigurat, joi, că populaţia nu trebuie să se teamă de transmiterea Covid-19 prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit coronavirus pe unele produse importate, scrie AFP, citată de news.ro.

„Nu credem că noul coronavirus poate fi transmis prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul şi pe ambalaje, a analizat sute de mii şi a găsit foarte puţin, mai puţin de zece cazuri pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove. 

În orice caz, „ştim că virusul poate rămâne pe suprafeţe puţin timp” şi „am transmis instrucţiuni, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), cu privire la manipularea alimentară” în sector pentru ca muncitorii să fie în siguranţă în mediul lor de lucru, a adăugat responsabilul OMS. 

„Oamenii nu trebuie să se teamă de hrană, nici de ambalajele alimentare sau de lanţurile alimentare”, a spus Michael Ryan, director pentru situaţiile de urgenţă sanitară la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citat de news.ro.

„Alimentaţia noastră, în ceea ce priveşte Covid, este sigură”, „nu există nicio dovadă că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a afirmat el, amintind de precauţii de folosire („a te spăla pe mâini”, „a găti alimentele”). „Nu trebuie să amplificăm acest tip de informare”, a subliniat el. „Oamenilor le este destul de frică de pandemie”. 

Autorităţile chineze au anunţat joi că au găsit o urmă de virus, în timpul unui control de rutină, pe aripi de pui congelaţi, probe prelevate marţi, dar şi pe ambalaje de creveţi importaţi din Ecuador. 

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »