Demisie șoc din PNL! Un nume greu se retrage după 16 ani

Cezar Preda, unul dintre cei mai vechi politicieni din PNL, a anunțat, luni seară, că se va retrage din viața politică.

Deputatul liberal este la al patrulea mandat, fiind membru în Camera Deputaților în ultimii 16 ani, din 2004 până în acest an. A fost deputat de Buzău între 2004 și 2016, ales apoi în 2016 ca deputat de Dâmbovița, pe listele PNL.

Cezar Preda a declarat, luni seară, la un post TV, că a avut o discuție cu președintele PNL, premierul Ludovic Orban, căruia i-a explicat că are un proiect personal:

Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premierul, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, i-a explicat Cezar Preda jurnalistului Victor Ciutacu, la România TV.

Cezar Preda are 61 de ani și a intrat în politică în Partidul Democrat, în 1999, în timpul președinției lui Petre Roman. A devenit membru PNL în februarie 2005, după fuziunea celor două partide PNL și PD.

A condus filiala PDL Buzău peste 10 ani, din 2001 până în 2014. A fost vicepreședinte al Partidului Democrat, apoi vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, și, din 2014, al PNL, arată Realitatea.

Cezar Preda a devenit, în ultimul an, unul dintre politicienii din PNL care au refuzat linia de comunicare a partidului, criticând frecvent deciziile șefilor săi ierarhici, dar și ale guvernului condus de Orban.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cezar predacezar preda demisie din pnlcezar preda se retrage
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes