DNA: Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Nicolae Malaxa, trimis în judecată

DNA: Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Nicolae Malaxa, trimis în judecată
DNA: Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Nicolae Malaxa, trimis în judecată

Fostul manager al Spitalului ”Nicolae Malaxa” din Capitală Florin Secureanu a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, anunţă DNA, care precizează că secureanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi delapidare.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: SECUREANU FLORIN – ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârşite în formă continuată); persoană fizică, reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, a transmis marţi DNA, preluată de news.ro.

Florin Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

”Concret, banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale) cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie”, precizează DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Secureanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Florin Secureanu Florin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi delapidare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Florin SecureanuFostul manager al Spitalului MalaxaFostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes