Special

DNA: George Scripcaru, primarul în funcţie din Braşov, pus sub control judiciar

Primarul în funcţie din Braşov, George Scripcaru, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune într-un dosar în care este acuzat de şantaj de către procurorii DNA. Faptele ar fi fost comise pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 octombrie 2020, faţă de fiecare dintre inculpaţii:

SCRIPCARU GEORGE, primar în exerciţiu al municipiului Braşov, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj
CORNEA GEORGE MIHAI, director general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj în forma complicităţii

”În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei de transport Braşov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi. Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu Regia de transport Braşov (RATBV S.A) pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală”, a transmis, vinri, DNA, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în perioada 6-12 august 2020, Scripcaru, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive.

Obligațiile inculpaților:

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care:

  • să nu depăşească limita teritorială a municipiului Braşov, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.
  • să nu exercite funcţia exercitarea căreia au săvârşit presupusa faptă, adică cea de primar al municipiului Braşov, respectiv pe cea de director general al RATBV S.A

De asemenea, conform news.ro, inculpaţii au depus cauţiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei – Scripcaru George, respectiv 30.000 lei – Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaţilor la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaţilor i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a mai transmis DNA.

George Scripcaru a pierdut Primăria Braşovului în faţa candidatului USR PLUS Allen Coliban

Alte știri de interes

Șpagă pentru decontare fonduri europene. Consilier, prins în flagrant de DNA

Mihnea Tudor

Aurelian Bădulescu, bun de plată. Sumă imensă ca daune morale protestatarului Cristian Dide

Saghin Cristian

Rareș Bogdan: Această modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul mi se pare extrem de gravă

Saghin Cristian

Termen preschimbat în dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia de interzicere a pelerinajelor religioase

Mihnea Tudor

Gabriela Firea Pandele a băgat peste 7 milioane euro din BANI PUBLICI în trusturile de presă prietene. Sume mari, date înainte de alegeri

Mihnea Tudor

Daniel Tudorache, pus sub control judiciar sub cauţiune. S-a autosuspendat din PSD

Mihnea Tudor

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, condamnată la trei ani de închisoare

Saghin Cristian

Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie vizați de percheziţii ale DNA într-un dosar privitor la posibile fapte de corupţie

Saghin Cristian

Florin Iordache rămâne în fruntea Consiliului Legislativ. CCR respinge sesizările opoziției

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »