Politica

Dorneanu, răspuns pentru Orban: ”CCR apără statul de drept! Prim ministrul are un altfel de pandemie”

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), a declarat, joi seară, după ce premierul Ludovic Orban a afirmat că ”trebuie eliminaţi politrucii” dn cadrul CCR, că ”în nicio ţară din Europa prim ministrul nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”.

Valer Dorneanu a comentat, joi seară, într-o intervenţie la Antena 3, declaraţiile premierului referitoare la CCR, precizând că ”prim ministrul are un altfel de pandemie împotriva CCR”.

”Ştiu că dânsul a urmat studii la TCM Braşov, nu ştiu dacă a făcut înalte studii care să justifice să ne califice pe noi Curtea Constituţională cum ne calififcă. Colegii mei sunt cu expertiză şi nu pot fi calificaţi în niciun chip politruci. Îmi pare rău că răspândeşte asemenea idei în saţiul public şi incită opinia publică”, a declarat Valer Doneanu.

El a adăugat că CCR, în opinia premierului, ”împarte cu Avocatul Poporului vina de a fi distrugătorii democraţiei”.

”În nicio ţară din Europa prim ministrul nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”, a mai declarat Valer Dorneanu, conform news.ro.

CCR apără statul de drept

Dorneanu l-a acuzat pe premier că ”incită opinia publică împotriva Curţii Constituţionale, care ea ar fi vinovată de răspândirea pandemiei”.

”Vreau să-i amintesc domnului prim ministru că noi, instituţia Curţii Constituţionale suntem una din cele mai importante instituţii care apără statul de drept şi promovează principiile statului de drept.

Dorneanu susţine că îl cunoaşte de mulţi ani pe premierul Orban şi că are ”un pic de fereală şi de respect” să îi răspundă acestuia ”în aceiaşi termeni” pe care şeful Guvenrului i-a folosit atunci când s-a referit la CCR.

Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei în vigoare. Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale şi a arătat că trebuie schimbată componenţa acesteia, pentru a elimina ”politrucii”.

”Daţi-mi voie să spun câteva cuvinte despre decizia Curţii Constituţionale care mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei. Aşa ceva, vă mărturisesc, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate aşa. Trebuie schimbată componenţa Curţii Constituţionale, trebuie eliminaţi politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistraţi cu carieră serioasă în spate, nu oameni care au făcut politică şi sunt numiţi acolo ca să răspundă la comenzi politice. Ca să nu spun că multe din deciziile alea vin împotriva intereselor fundamentale ale României”, a adeclarat premierul, joi seară, la Digi 24.

Alte știri de interes

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Daniel Ghiţă, fostul luptător K1, pe lista PSD la Camera Deputaţilor

Mihnea Tudor

Ciolacu se așteaptă la noi plecări din partid: Drumul pe care am pornit este cel corect

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Oprișan, indezirabil pentru conducerea PSD. Ciolacu, tranșant

Mihnea Tudor

PMP: Troc ruşinos PSD – USR. Mai întâi Bădălău, acum Iordache, urmează Marcel Ciolacu premier susținut tot de USR

Gloria Pascu

USR atacă la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Orban susține că a fost un blat USR-PSD la numirea lui Iordache, “violatorul justiţiei independente”, la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »