Dragnea şi Tăriceanu au tras cortina de fier între România şi SUA

Dragnea şi Tăriceanu au tras cortina de fier între România şi SUA
Dragnea şi Tăriceanu au tras cortina de fier între România şi SUA

În numele întregului Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au bătut obrazul diplomaţiei americane, după ce SUA au îndemnat ca în legile Justiţiei să nu fie incluse prevederi care afectează lupta împotriva corupţiei. PSD consideră că America a încălcat suveranitatea României. Opoziţia consideră că PSD a călcat în picioare Justiţia. Preşedintele Klaus Iohannis a tăcut.

Departamentul de Stat al SUA, echivalentul Ministerului de Externe în administraţia Trump, a criticat Parlamentul României pentru modificările aduse legilor Justiţiei, ceea ce duce la subminarea luptei anticorupţie şi afectează independenţa sistemului judiciar. Mai mult, Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept, adică să nu mutileze legile Justiţiei aflate în prezent la comisia specială condusă de deputatul PSD Florin Iordache, autorul Ordonanţei de Urgenţă 13. „Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare modificări legislative care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa Justiţiei în România. Această legislaţie, care a fost iniţial propusă de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani în construirea unor instituţii juridice puternice protejate de interferenţe politice. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta anticorupţie“, a fost mesajul integral apărut pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, luni seară, declaraţia fiind semnată Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes