Politica

Elena Băsescu revine în politică. Ea va candida pentru camera Deputaților. Și Dorinel Munteanu se vrea senator

Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fata cea mică a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, va candida la alegerile parlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară Constanţa, urmând să se regăsească pe primul loc la Camera Deputaţilor. La Bucureşti lista PMP la Camera Deputaţilor este deschisă de liderul partidului Eugen Tomac, iar la Senat de către Cristian Diaconescu, fostul ministru de Externe şi ex consilier prezidenţial al fostului şef al statului Traian Băsescu. Cap de listă la Timişoara este Mihail Neamţu, iar cunoscutul fotbalist Dorinel Munteanu deschide lista senatorilor PMP din judeţul Cluj, a mai anunţat Tomac.

”Mă bucur că partidul a validat lista celor care vor deschide lista la Bucureşti. La Senat va fi domnul ministru Cristian Diaconescu cap de listă în Bucureşti, eu împreună cu colega Ioana Constantin şi preşedintele de Bucureşti Sebastian Moise vom pe lista de la Camera Deputaţilor. Colegul Mihail Neamţu va deschide lista la Camera Deputaţilor în Timişoara, colegul senator Lungu va deschide lista la Camera Deputaţilor în Cluj. La Senat, cunoscutul fotbalist Dorinel Munteanu va deschide lista senatorilor PMP din judeţul Cluj. La Suceava, domnul viceprimar Marian Andronache va deschide lista la Camera Deputaţilor. La Neamţ va deschide lista domnul Gavrilescu la Camera Deputaţilor, la Senat domnul primar Dragoş Chitic. La Iaşi, unul dintre cei mai activi parlamentari români, domnul Petru Movilă”, a declarat Eugen Tomac joi într-o conferinţă de presă la sediul PMP.

PMP Constanţa a transmis, joi, că lista de la Senat a partidului va fi deschisă de Claudiu Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi fost prefect al judeţului Constanţa:

„Astăzi, 15 octombrie 2020, Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a validat listele organizaţiei judeţene PMP Constanţa pentru alegerile parlamentare, acestea fiind semnate de domnul preşedinte Eugen Tomac pentru a fi depuse la Biroul Electoral de circumscripţie Constanţa. La Camera Deputaţilor lista este deschisă de Elena Băsescu, iar la Senat de Claudiu Iorga Palaz”, a transmis PMP Constanţa printr-un comunicat de presă.

De ce la Constanța?

„Am decis să accept candidatura, am decis să accept să candidez pentru un loc de deputat la Constanţa. De ce la Constanţa? Pentru că e a doua mea casă. M-am născut în Constanţa, am crescut în Constanţa, familia din partea tatălui meu locuieşte în Constanţa. Prin rolul pe care l-am avut, acela de mamă singură a trei copii, am căpatat o dimensiune nouă, mi-am dat seama că statul nu sprijină familiile monoparentale. De aceea doresc să ofer PMP o nouă viziune asupra politicilor publice în zona socială. Nu mă voi lansa în lupte în Parlament. Voi dori doar să construiesc din experienţa mea proprie, acea de mamă singură a trei copii”, a afirmat Elena Băsescu, la conferinţa de presă.

Elena Băsescu a fost europarlamentar între 2009 şi 2014.

Alte știri de interes

Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost la Colectiv. Mesajul transmis ”celor care au fost răniţi, familiilor şi prietenilor îndoliaţi, precum şi generaţiilor viitoare”

Mihnea Tudor

Grindeanu: Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte. PSD propune introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară şi cea privind drepturile şi valorile muncii

Gloria Pascu

Ciolacu, despre legea prin care Legislativul decide data alegerilor: O să o trecem prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă

Gloria Pascu

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »