Elon Musk lucrează la lansarea unui startup de inteligenţă artificială care va rivaliza cu OpenAI, producătorul ChatGPT

Miliardarul Elon Musk lucrează la lansarea unui start-up de inteligenţă artificială care va rivaliza cu OpenAI, producătorul ChatGPT, a relatat vineri Financial Times, citând persoane familiare cu planurile sale, relatează Reuters.

Musk, proprietarul Twitter, formează o echipă de cercetători şi ingineri AI, potrivit FT, şi este, de asemenea, în discuţii cu unii investitori ai SpaceX şi Tesla despre investiţii în noua sa afacere.

Planul lui Elon Musk în acest sens vine la câteva săptămâni după ce un grup de cercetători şi directori în domeniul AI, inclusiv el însuşi, a cerut o pauză de şase luni în dezvoltarea unor sisteme mai puternice decât GPT-4 a OpenAI, invocând potenţiale riscuri pentru societate.

Companiile  de tehnologie, de la Microsoft la Alphabet, compania mamă a Google, fac eforturi pentru a include Generative AI, tehnologia din spatele chatbotului de succs ChatGPT, în ofertele lor.

Cu toate acestea, ChatGPT se confruntă şi cu respingere, deoarece autorităţile de reglementare solicită reguli bine definite înainte de adoptarea sa în masă.

Italia a interzis ChatGPT din cauza problemelor legate de confidenţialitate, în timp ce un organism european de supraveghere a confidenţialităţii a creat un grup operativ, într-un prim pas către o politică comună pentru AI.

Musk şi-a asigurat de la Nvidia mii de unităţi de procesare grafică, sisteme care alimentează calculul necesar pentru sarcini intensive, cum ar fi AI şi grafică de vârf.

Acţiunile companiei producătoare de cipuri, care a refuzat să comenteze pe această temă, au crescut vineri în urma acestei informaţii.

Musk a înregistrat luna trecută o firmă numită X.AI Corp, încorporată în Nevada, potrivit unei declaraţii depuse în acest stat.

Firma îl listează pe Musk ca director unic şi pe Jared Birchall, directorul general al biroului de familie al lui Musk, ca secretar.

Nu era clar dacă firma are legătură cu iniţiativele lui Musk în domeniul AI, anunţate de Musk.

Miliardarul nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Musk este unul dintre co-fondatorii OpenAI, care a început ca organizaţie non-profit în 2015. El a demisionat din consiliul companiei în 2018.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

chatgpt elon musk open ai inteligenta artificiala start up ai
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes