Europarlamentarul Rareș Bogdan anunță încă 100 de milioane de euro în plus pentru fermierii români, în urma cererii adresate de el președintei Ursula von der Leyen

Europarlamentarul Rareș Bogdan anunță încă 100 de milioane de euro în plus
Europarlamentarul Rareș Bogdan anunță încă 100 de milioane de euro în plus

România va asigura tranzitul cerealelor ucrainene prin țară și va primi, în schimb, sume suplimentare în valoare de 100 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor afectați de criza cauzată de războiul din țara vecină.

Anunțul privind finanțarea suplimentară a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, într-un comunicat de joi, cel care a avut un rol important în obținerea acestei decizii a CE:

După trei scrisori trimise de Delegația EPP România Comisiei Europene, intervenția președintelui Klaus Iohannis de după anunțul despăgubirilor ridicole inițiale, adică 54 de milioane total, din care Romania a luat doar 10,5 milioane euro, cererea mea directă adresată Ursulei von de Leyen din plenul Parlamentului, plus scrisoarea comună a 5 guverne, plus susținerea fără ezitări a președintelui Popularilor Europeni, Manfred Weber, iată că se mișcă lucrurile”, a declarat Rareș Bogdan.

”Comisia Europeană a înțeles că fermierii din câteva state riscă falimentul, căci cerealele lor stau în hambare și putrezesc. Din scrisoarea trimisă de Comisie guvernelor rezultă că aceasta se va asigura că tranzitul produselor agricole din Ucraina către beneficiari UE sau țări terțe este fără probleme”, mai scrie europarlamentarul liberal.

”România va sigila și monitoriza toate transporturile de cereale din Ucraina. Mai mult, Autoritatea Sanitar-Veterinară va controla la vamă nivelul de pesticide din produsele provenite din Ucraina”, încheie Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bani pentru fermieri europarlamentar rares bogdan protejare fermieri rares bogdan scrisoare ursula
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes