Rareș Bogdan a luat foc, după reactivarea OUG 13, marca PSD: ”Cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică! Vom muri politic în liniște. Ca la noi, la nimenea!”

30.03.2023
11:11
Rareș Bogdan, reacție vehementă, după reactivarea OUG 13, marca PSD
Rareș Bogdan, reacție vehementă, după reactivarea OUG 13, marca PSD

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a reacționat vehement, într-o postare pe pagina sa de socializare, după ce Senatul a aprobat introducerea pragului de 250.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, într-un proiect de lege de modificare a Codului Penal. Politicianul spune că reinventarea OUG 13 ”cu concursul propriului meu partid” anunță o ”moarte politică în liniște” a formațiunii sale, care s-a aliat cu partid care ”a readus pe teren o temă preferată”, dar hulită de popor.

De asemenea, el remarcă și reacția ”corectă ” a societății civlie și a presei, dar și faptul că ”la Bruxelles s-au aprins beculețele roșii”, iar poporul ”destul de mimetic” doar privește. În plus, remarcă Rareș Bogdan, chiar și pragul de 9000 de lei este prea mare – ”prag de HOȚIE” – pentru un om de rând.

Ieri a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seamăn!”, își începe postarea prim-vicepeședintele PNL și europarlamentar.

Politicienii care tac ticălos

”Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!!

Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa! Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate. Un partid, plus un plecat din acel partid au fost readuși pe teren pe o temă preferată, singura în care sunt antrenați să combată. Toate acestea cu un popor destul de mimetic, care privește de câteva zile bune la ce se întâmplă în Israel și în Franța. Moment perfect!

Prag de HOȚIE

Aștept in continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori si inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul. Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8999 lei nu mai este abuz?

Faptul că CCR se dovedește încă o dată ticăloasă, nu mai este o surpriză pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la HOȚIE, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament.

Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a transmis Rareș Bogdan, pe Facebook.

Reinventarea OUG 13, aprobată miercuri la Senat

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, a fost aprobat, miercuri, de Senat cu 79 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” şi 11 abţineri.

Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaţilor.

„Fapta funcţionarului public, care cu ştiinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege (…) ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Dispoziţiile privind condiţia ca paguba să fie mai mare de 250.000 lei nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o fracţiune de abuz în serviciu ori pe neglijenţă în serviciu, într-un interval de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărâri judecătoreşti de condamnare”, se arată într-un amendament adoptat de Senat.

În aceeași zi, miercuri seara, liderii celor două mari partide alea coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au căzut de acord pentru a susține un prag de ”doar” 9.000 de lei, la propunerea Ministerului Justiției.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdanrares bogdan reactie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes