”Există reguli clare” spune Arafat, dar… totul se poate schimba de Sărbători

Cu o săptămână înainte de a începe goana după cumpărăturile de Sărbători, în special de Crăciun, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, anunță că nu este exclusă limitarea accesului în centrele comerciale în cazul în care se va ajunge la supraaglomerare.

”La acest moment există reguli clare privind numărul de persoane care intră în magazinele mici, regula de distanțare între persoane, portul măștii, distanțare la casele de marcat. Dacă trebuie și alte reguli, mai explicite, de limitare, acest lucru nu s-a discutat până în acest moment. Dar, insistent, continuăm să susținem că măsurile actuale trebuie respectate”, a declarat Raed Arafat, pentru Medika TV.

Limită clară, control mai intens

„DSP-ul are dreptul să facă acest lucru, poate să propună unele soluții, până la carantină, care să fie aplicate prin Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Chiar și măsura ca atunci când se intră la centrul comercial să existe o limitare a numărului de persoane, o limită clară, control mai intens. Am avut o discuție cu prefectul Bucureștiului, controlul contează foarte mult, a controla respectarea măsurilor este foarte important”, a mai spus Raed Arafat.

Nicușor Dan și Traian Berbeceanu, întâlnire de gradul 0 cu reprezentanții marilor complexuri comerciale

Primele măsuri în București

Vineri, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, au avut o ședință cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.

Discuțiile au vizat impunerea respectării normelor privind triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, circuite de acces şi defluire, dar şi limitarea accesului clienţilor în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial, pentru evitarea aglomerației de Crăciun.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acces supermarketcarantina craciunmagazine inchiseraed arafatraed araftrestrictii sarbatori
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes