Florin Cîțu: Economia este într-o ușoară de revenire după perioada grea din martie şi aprilie

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, susține, bazându-se pe datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, că, în România, consumul a continuat să crească în luna octombrie. Astfel, conform ministrului, economia este într-o ușoară de revenire după perioada grea din martie şi aprilie.

„INS a publicat în această dimineaţă (joi, n.r.) cifrele pentru consum în octombrie. Ceea ce estimam pentru economie s-a întâmplat. Consumul continuă să crească, am depăşit nivelul anului trecut, am revenit după perioada grea din martie şi aprilie”, a declarat Florin Cîțu, într-o intervenție la Radio Guerrilla.

El a mai spus că veniturile fiscale au fost mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

”Avem execuţia la noiembrie, lună care continuă cu veşti bune. Veniturile fiscale sunt mai mari decât anul trecut în noiembrie. Înseamnă că economia îşi revine şi vreau să mulţumesc antreprenorilor, românilor, pentru că într-un an dificil am reuşit împreună să facem lucrurile să funcţioneze”, a subliniat ministrul citat.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,3%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,3%).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bogdan mateescu presedinte csm presedintele csm
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes