Fost director SRI distruge proiectul politic Ponta-Tăriceanu: Să nu uităm ce au făcut cu câțiva ani în urmă

Un nou proiect politic îi aduce unul lângă celălalt pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Victor Ponta, doi oameni politici care au încercat să îndepărteze România de parcursul european, spune fostul șef al SRI, Costin Georgescu.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, foști parteneri în USL și recent reveniți într-un nou proiect politic comun, au acționat de-a lungul anilor în direcții opuse intereselor europene și nord atlantice ale României, a afirmat, la Realitatea Plus, Costin Georgescu. Georgescu a dat exemplu Centralei de la Cernavodă, pe care fostul premier PSD voia să o dea investitorilor chinezi.

“Să nu uităm că doi lideri de partid (Ponta și Tăriceanu – N.R.), cu niște ani în urmă, au vrut să dea Cernavodă chinezilor. Domnul Ponta a vrut să dea chinezilor Cernavodă. (…) Centrala Nucleară este un element esențial pentru România, pe care nu-l poți da altcuiva, ca dovadă că americanii au intrat imediat, în forță, pentru a ne ajute și, în același timp, să protejeze Marea Neagră de alte interese, în primul rând ale rușilor, dar pe undeva și ale turcilor,” a afirmat Georgescu.

“Domnul Tăriceanu, ca fost prim-ministru, a donat Ungariei, prietena Rusiei, Fundația Gojdu, în valoare de circa 2 miliarde de euro,” a mai precizat fostul director al Serviciului Român de Informații.

“Toate acestea se leagă și cu acea rezoluție a Uniunii Europene privind pericolul pe care-l reprezintă Rusia. Și asta în condițiile în care noi, în decembrie, avem alegeri parlamentare și cineva dorește din nou să le amâne, oare de ce? Cui folosește și cine vrea? Iarăși de întrebăm dacă nu este mâna Rusiei acolo?” a comentat Costin Georgescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

costin georgescuponta centrala cernavodaponta tariceanutariceanu averea gojdu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes