Fosta şefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează de la 1 iulie

Fosta şefă DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează de la 1 iulie, Secţia pentru procurori a CSM transmiţând marţi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie prin pensionare.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA – GIORGIANA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (unanimitate)”, conform ordinii de zi soluţionate în şedinţa de marţi a secţiei.

Giorgiana Hosu a demisionat de la conducerea DIICOT în septembrie 2020, ca reacţie la faptul că soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig.

Ea fusese numită la conducerea DIICOT în februarie 2020, în pofida avizului negativ al CSM.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fosta sefa diicot georgiana hossu georgiana hossu pensie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes