Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată în dosarul accidentului în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut şi care s-a soldat cu decesul a două persoane, el fiind acuzat de ucidere din culpă. Şapte persoane fizice, rude ale decedaţilor, dar şi trei unităţi sanitare s-au constituit părţi civile în dosar.

Procurorii argeşeni care au instrumentat dosarul accidentului produs în 26 decembrie 2019, pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Chiţoiu sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Piteşti. Conform datelor făcute publice, şapte persoane fizice, rude ale celor decedaţi, s-au constituit părţi civile în dosar. De asemenea, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş, care au acordat îngrijiri victimelor accidentului, sunt părţi civile în dosar în timp ce parte responsabilă civilmente este societatea de asigurări Generali România, notează news.ro.

Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen de judecată în acest proces.
Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Daniel Chiţoiu în luna ianuarie a acestui an, la mai puţin de o lună de la producerea accidentului în care un bărbat de 82 de ani şi soţia acestuia au murit, iar o altă persoană a fost rănită, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit violent de maşina fostului ministru care, conform primelor date, a intrat pe contrasens.

La momentul la care a fost pus sub acuzare, Chiţoiu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. El a negat atunci că ar fi vorbit la telefon în timpul accidentului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accident chitoiu chtoiu trimis in judecata daniel chitoiu dosar chitoiu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes