George Simion, AUR, i-a transmis președintelui propunerile pentru un nou guvern. Șoșoacă, fără mască

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor George Simion a afirmat, după consultările luni de la Cotroceni, că partidul susţine numirea lui Călin Georgescu ca premier şi a lui Florin Colceag ca ministru al Educaţiei, plus redeschiderea şcolilor, restaurantelor, teatrelor şi sălilor de spectacol. El a adăugat că a discutat la telefon cu Marcel Ciolacu şi cu lideri ai PNL şi AUR este deschis la dialog, însă „nu va lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică”. Simion a adăugat că i-a oferit şefului statului un cadou şi anume o hartă a României Mari, „a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu”.

„Să fie patrioţi, iubitori de neam, cinstiţi integri şi să fie buni profesionişti. Am venit cu încă o propunere – vrem sub orice formă redeschiderea şcolilor şi dacă se va forma cumva o coaliţie de guvernare partinică, singura noastră doleanţă este ca domnul Florian Colceag, un expert în educaţie să ajungă ministrul Educaţiei şi şcolile să fie redeschide de urgenţă, pentru că sute de mii de copii şi familiile acestora suferă. Participăm la aceste consultări din condescendenţă instituţională. Am venit chiar cu un cadou. I-am înmânat o hartă a României Mari, a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu. O hartă a vegetaţiei din timpul României Mari care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri şi am tras un semnat de alarmă legat de pădurile României. (…) Ne-a răspuns domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară, nici pe partea dreapta, nici pe cea stângă. Noi se pare că de la AUR am încurcat multe calcule şi ne bucurăm de asta. Există soluţia să lase bătaia pe ciolan şi să se întoarcă către popor şi preşedintele Iohannis şi partidele politice. Un guvern format din Călin Georgescu premier şi profesionişti adevăraţi”, a declarat George Simion după ieşirea delegaţiei AUR de la consultările cu preşedintele României la Cotroceni.

El a adăugat că a vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu şi cu liderii PNL, iar discuţiile au vizat chestiuni referitoare la noul Parlament, ca înainte să se formezw Guvernul să fie Legislativul, preşedinţii celor două Camere şi priorităţile legislative. Simion a mai spus că AUR susţine digitalizarea ca prioritate legislativă pe care au stabilit-o celelalte partide.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat şi cu liderii PNL. Se pare că toţi au amnezie. Cu liderii celor două partide importante care au luat 29% şi 25%. Dialogăm, dialogăm cu toată lumea chestiuni legate de viitorul Parlament, că înainte de a se forma Guvernul, trebuie să formeze parlamentul, conducerea celor două Camere şi priorităţile legislative. Am înţeles că anumite partide deja şi-au stabilit o prioritate legislativă – digitalizarea, cu care noi suntem de acord. E timpul să ne punem de acord în privinţa temelor majore ale ţării. Învăţământul este o altă temă majoră şi cer şi celorlalte formaţiuni politice, prin intermediul dvs, să ceară şi ei redeschiderea şcolilor. M-am întâlnit cu domnul Vasile Dîncu. Desigur. O să ne întâlnim cu toată lumea public. Nu avem nicio problemă. M-au contactat oameni şi din stânga şi din dreapta eşichierului politic. Suntem bucuroşi că există dorinţa de dialog. Noi vom dialoga şi vom fi deschişi la orice propunere care este în interesul naţiunii române, dar nu vom lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică”, a explicat Simion.

Întrebat dacă AUR intenţionează să formeze o majoritate în Parlament cu vreunul dintre partide, George Simion a răspuns: „Intenţionăm să punem pe primul lor interesele naţiunii române”.

„Pe noi ne interesează numirea lui Călin Georgescu ca premier, numirea domnuluilui Florin Colceag ca ministru al Educaţiei şi redeschiderea şcolilor, restaurantelor, teatrelor şi sălilor de spectacol. Suntem sunaţi pentru că se doreşte susţinea AUR pentru diferite guvernamentale şi parlamentare. Aşa cum am anunţat în timpul campaniei electorale, avem un mandat de la alegătorii noştri şi vom acţiona în consecinţă”, a completat acesta.

Chestionat dacă s-a testat înainte să meargă la Cotroceni, Simion a replicat: „De sarcină sau de ce? Nu, nu ni s-a solicitat acest lucru. A fost numai un zvon în presă. Nu a existat aceste detaliu”.

Întrebat de ce nu poartă mască, copreşedintele AUR a spus: „Pentru că aţi venit dumneavoastră să îmi luaţi interviuri. După ce termin aceste interviuri îmi pun masca”.

Șoșoacă fără mască

Chestionată dacă au întârziat la consultările cu şeful statului pentru că au greşit intrarea, Diana Şoşoacă, viitor parlamentar AUR, a spus că delegaţia partidului a avut „o plimbare de relaxare” înainte de a intra la nişte consultări care sunt mai mult protocolare.

„Noi am respecat protocolul. Am respectat absolut toate legile. Mi s-a spus că nu pot să intru fără mască şi am arătat adeverinţa. M-au rugat frumos să îmi pun măcar pe gură Mi s-a spus că trebuie să o port măcar pe gură. Am ţinut-o pe gură şi la sfârşitul întâlnirii cu domnul Iohannis, înainte de a ne despărţi mi-am dat jos masca. Este un semnal pentru că şi noi, oamenii care suferim de anumite boli şi suntem exceptaţi de la purtatul măştii, avem drepturi în această ţară. După care am ieşit fără mască de acolo şi am ieşit cum mă vedeţi aici”, a completat Şoşoacă.

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.

Alianţa USR-PLUS îl propune prim-ministru pe Dacian Cioloş, în timp ce PNL îl susţine pe Florin Cîţu, iar PSD pe Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aur consultari iohannis propuneri aur guvern
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes