Gheorghe Nichita, fostul primar de Iași, condamnat la închisoare cu executare

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupție.

În primă instanță, Gheorghe Nichita fusese condamnat la 4 ani de închisoare. Tiberiu Urdăreanu, cel care ar fi dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

Potrivit procurorilor, totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei. De asemenea, judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu.

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

Decizia CAB de miercuri este definitivă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Gheorghe NichitaGheorghe Nichita condamnatGheorghe Nichita fost primar
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes