Grănicerii de pe Insula Șerpilor, capturați de ruși, se întorc acasă

Cei 19 marinari ucraineni capturați pe Insula Șerpilor sunt așteptați să se întoarcă acasă, într-un schimb de prizonieri. Între Ucraina și Rusia a avut loc joi, 24 martie, primul schimb de prizonieri.

Primul schimb de prizonieri de război a avut loc la ordinul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministra Ucrainei Irina Vereșciuk pe canalul său de Telegram, scrie site-ul UNIAN.

Ucraina a schimbat 10 invadatori capturați cu 10 dintre militarii săi. Partea rusă a luat și 11 marinari civili, pe care armata ucraineană i-a salvat de pe o navă inundată în apropiere de Odesa.

În urma schimbului, cei 19 marinari civili ucraineni se întorc acasă de pe nava de salvare Sapphire, capturată de ocupanți în timp ce încercau să ia armata de pe insula Șerpilor. Nava de salvare va fi returnată în Ucraina, după care va fi trimisă într-un port din Turcia.

Informaţiile iniţiale arătau că, în 24 februarie, treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.

Poliţiştii aflaţi la post au refuzat să se predea şi au înjurat nava rusă care i-a somat, potrivit unei înregistrări audio. Ulterior, s-a anunțat că toți grănicerii sunt prizonierii Rusiei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

graniceri insula serpilorinsula serpilorschimb de prizonieri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes