Politica

Grindeanu răspunde acuzaţiilor lui Ponta privind un „blat” între PSD şi Guvernul liberal

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu consideră că noul partid format din fuziunea dintre Pro România şi ALDE nu va reuşi să ia din electoratul PSD. Grindeanu a refuzat să răspundă acuzaţiilor conform cărora PSD nu ar vrea să facă opoziţie Guvernului liberal şi preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am văzut că e o chestiune repetitivă asta, cu blatul ş.a.m.d. Noi am înţeles să facem politică serioasă, dincolo de gargară, iar politica serioasă înseamnă (…) program de guvernare pe economie, azi am venit cu agricultura, zilele următoare cred că e educaţia, transporturi, justiţie (…) sănătate, mediu. Le vom prezenta pe toate, noi aşa înţelegem să facem politică şi aşa vom face şi nu ne abatem de la această linie”, a afirmat Sorin Grindeanu, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind cum răspunde acuzaţiilor venite dinspre politicienii din Pro România şi ALDE privind faptul că „PSD nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în Opoziţie faţă de preşedintele Iohannis şi de Guvernul PNL”.

Fuziunea, fără șanse

Prim-vicepreşedintele social-democrat a adăugat că, în opinia sa, partidul rezultat din fuziunea formaţiunii conduse de Victor Ponta cu cea fondată de Călin Popescu Tăriceanu nu va reuşi să ia din electoratul PSD.

„Cred că noi avem un electorat cât se poate de stabil care alege de fiecare dată siguranţa şi nu aventura şi acest lucru se va vedea, cum s-a văzut şi la alegerile locale, se va vedea şi la alegerile generale”, a declarat Grindeanu.

El a susţinut că îi consideră „în continuare parteneri de dialog” pe cei din Pro România şi ALDE, dar PSD va merge singur la alegerile parlamentare.

„Noi suntem PSD. Dacă cineva doreşte să se înscrie în PSD şi îndeplineşte criteriile pe care le avem (…) suntem un partid cu porţile deschise, repet, dacă se respectă acele criterii”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat despre o fuziune a PSD cu alte formaţiuni politice.

Pro România Social-Liberal

Victor Ponta a anunţat, joi, că Pro România şi ALDE vor avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi a precizat că este convins că „oamenii care vor fi aleşi într-un singur partid care se va numi Pro România Social-Liberal pot să blocheze un drum drept spre prăpastie”.

„Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România cu sprijinul tuturor celor de la ALDE o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurile greşite pe care le are Guvernul PNL şi aliaţii săi. Mă bucur că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem. Nu sunt nişte forţe uriaşe, dar experienţa şi de guvernare comună ne va permite să venim cu soluţii şi cu oameni. Din păcate PSD nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în Opoziţie faţă de preşedintele Iohannis şi de Guvernul PNL. Au făcut şi merg în continuare pe idee de blat, au decis să fie un sac de box”, a declarat Victor Ponta, joi, într-o conferinţă de presă, conform news.ro.

Alte știri de interes

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu îşi cere scuze pentru că a transmis ”un semnal greşit”, dar acuză IGPR de ”dublă măsură”

Mihnea Tudor

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Grindeanu: Salut promptitudinea Poliţiei Române. Oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »