Impozitarea pensiilor speciale. Zegrean: Numai chiaburii de pensionari trebuie stârpiți

Judecătorul Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, susține că legea de impozitare a pensiilor speciale cu 85% are multe probleme de constituționalitate.

”Eu sunt beneficiar al unei pensii de serviciu, dar voi vorbi din punct de vedere al Constituției. Exista o cota unica de impozitare, de 16%, și atunci cum poți justifica faptul că unora le aplici impozit 16%, iar altora 85%? Nu se poate justifica în niciun fel, mai ales că articolul 56 din Constituție vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale. În Romania exista și salarii de 20.000 de lei, chiar salarii de 10.000 de euro, dar despre impozitarea suplimentara a acestora nu vorbește nimeni. Numai chiaburii de pensionari trebuie stârpiți”, a declarat pentru HotNews.ro Augustin Zegrean.

El susține că s-a creat o atmosfera de învrăjbire a celor cu pensii mici împotrivă celor cu pensii mari.

”Prin tăierea pensiilor mari nu cresc pensiile mici, pentru că aceste pensii de serviciu sunt plătite de la bugetul de stat, nu din Fondul National de Pensii, iar banii nu vor merge la ceilalți. Nu pensiile de serviciu sunt nesimțite, nesimțirea este că celelalte pensii sunt mici.

În niciun caz aceasta lege nu este constituțională, pentru că oamenii trebuie tratați egal în fata legii. Și pensiile de serviciu s-au dat tot în baza unei legi”, a afirmat fostul președinte al CCR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

augustin zegreandecizie ccrimpozitare pensii specialepensii speciale
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes