Întâlnirea Cioloş – Cîțu, programată pentru vineri, a fost anulată

Întâlnirea între Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR programată pentru vineri a fost anulată.

Decizia vine după ce PNL şi-a anunţat decizia de a cere premierului desemnat să negocieze mai întâi cu AUR şi cu PSD susţinerea Guvernului său.

Potrivit unor surse politice, Cioloș va veni săptămâna viitoare în parlament cu propunerea unui Guvern minoritar format doar din miniștri USR.

Conform aceloraşi surse, premirul demis Florin Cîţu l-a anunţat pe Dacian Cioloş, într-o convorbire telefonică, în legătură cu decizia conducerii liberale.

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu a anunţat vineri, după şedinţa conducerii liberale, că USR e parte a unei morităţi parlamentare alături de PSD şi AUR. Conform lui Cîţu, PNL solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide, iar dacă demersurile nu vor reuşi, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, exceptând AUR.

”Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloş să facă discuţii cu cele două partide cu care au reuşit să facă majoritate, la moţiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă premierul desemnat, Dacian Cioloş nu va reuşi, în urma discuţiilor, să coaguleze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români”, a anunţat Cîţu.

USR are deja programată o şedinţă a conducerii duminică după-amiază, pentru a aproba lista Guvernului şi programul de guvernare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolos - cituintalnire ciolos - citunegocieri guvern
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes