Liberalii au hotărât, vineri, susținerea pentru un nou premier

BPN al PNL a votat, în unanimitate, susținerea lui Cîțu ca premier
BPN al PNL a votat, în unanimitate, susținerea lui Cîțu ca premier

Biroul Executiv al PNL a oficializat refuzul liberalilor de a-l susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Decizia este aceeași cu cea luată la începutul săptămânii, anunță Digi 24, citând surse din PNL.

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat la finalul ședinței Biroului Executiv de vineri că partidul a votat o rezoluție prin care îi cere lui Dacian Cioloș să negocieze o majoritate guvernamentală cu PSD și cu AUR. Rezoluția citită de Cîțu mai arată că, dacă USR nu va face o majoritate cu PSD și AUR, atunci PNL va începe negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.

”Este responsabilitatea USR-ului și a lui Dacian Cioloș de a face o majoritate”, a afirmat Florin Cîțu la finalul BEX PNL, de vineri. ”Coaliția care a dărâmat Guvernul trebuie să demareze negocierile pentru un nou Guvern”, a mai spus premierul.

Astfel, liberalii reiterează poziția anterioară, astfel încât orice formulă guvernamentală îl va avea drept premier pe Florin Cîțu, altă variantă nefiind acceptată.

”USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR. Dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”, este declarația lui Florin Cîțu.

REACȚIA lui Dacian Cioloș după această decizie >>

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

guvern cioilos hotarare liberali sustinere premier
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes