Ion Caramitru a murit. Era internat de câteva săptămâni

Ion Caramitru a murit
Ion Caramitru a murit

Ion Caramitru a murit. Actorul era internat la Spitalul Elias din București, unde era internat de peste o lună de zile.

Ion Caramitru avea 79 de ani. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR).

Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

A murit în aceeași zi cu Patzaichin

Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România.

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.

Celebrul actor Ion Caramitru a murit duminică, în aceeași zi cu legendarul canotor Ivan Patzaichin.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit caramitru caramitru caramitru a murit ion caramitru ion caramitru a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes