UPDATE Jurnalistul Pro Tv Marius Buga, arestat pentru ”act sexual cu un minor”. Reacția postului de televiziune

Corespondentul Pro TV Marius Buga / facebook
Corespondentul Pro TV Marius Buga / facebook

UPDATE Corespondentul postului PRO TV în judeţul Dâmboviţa, Marius Buga, a fost arestat preventiv, miercuri seară, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Conform portalului instanţelor de judecată, acesta a fost prezentat de procurori la Judecătoria Târgovişte cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Propunerea a fost acceptată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

Jurnalistul Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV în Dâmbovița era cercetat de procurori într-un dosar ce vizează acte sexuale cu un minor. Acesta a fost adus marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Dâmbovița, dosarul a fost deschis pentru abuz sexual asupra unui minor. Deocamdată, anchetatorii nu au luat nicio măsură preventivă în cazul jurnalistului, acesta având calitatea de suspect în acest dosar.

Comunicatul Poliției Dâmbovița precizează doar că un bărbat este cercetat pentru act sexual cu minor: „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 și 4 lit. e din Codul Penal. Facem mențiunea că, la acest moment al anchetei, nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un comunicat”.

Victima este un băiat de 16 ani, aflat în plasament la un centru de copii. Acesta era audiat la Poliția Târgoviște într-o altă speță, numai că pe parcursul audierilor, băiatul le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

Reacția Pro Tv

Pro TV a transmis un punct de vedere cu privire la situația corespondentului de Dîmbovița.

„Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie, condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

jurnalist pro tv arestatmarius buga arestatmarius buga pedofilie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes