Klaus Iohannis: România se face de rușine. Summit pe datorie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că summitul ”Inițiativa Celor Trei Mări”, care se va desfășura în perioada 17-18 septembrie, la București, va fi organizat ”pe datorie”, deoarece bugetul Administrației Prezidențiale va fi redus cu 11 milioane de lei la rectificare.


”Vom organiza summitul pe datorie. Aici ne duce guvernul de incompetenți, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza, în bună parte, pur și simplu pe datorie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre cum va organiza summitul Celor Trei Mări în condițiile în care guvernul vrea să scadă bugetul Administrațuiei Prezidențiale cu 11 milioane de lei.

Klaus Iohannis a mai spus că nu se pune problema de anularea summitului.

”Eu nu pot să anulez un summit pentru care ne-am luptat toți – diplomația română și eu – un summitul unde s-au făcut invitațiile de anul trecut. La ediția anterioară am convenit cu colegele și colegii președinți să facem acest summit în București. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finanțat din bugetul curent dacă rămânem fără bani, așa cum își dorește PSD, nu putem. Și atunci organizăm summitul pe datorie”, a precizat șeful statului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Klaus Iohannis summit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes