0.1 C
București
duminică, 26 ianuarie 2020 - 4:06
Politica

Legea pensiilor speciale și legile electorale – Orban vrea sesiune parlamentară specială

Ludovic Orban s-a pronunţat luni în favoarea convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru adoptarea unor proiecte de legi importante, precum cel privind desfiinţarea pensiilor speciale sau legile electorale.

‘Există această propunere pe care o vom analiza, pentru că avem mai multe proiecte de legi importante, care noi credem că trebuie adoptate pe cale parlamentară (…). Cel mai probabil, vom susţine acest demers, cu atât mai mult cu cât sunt proiecte de legi importante. E proiectul de lege al PNL pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Nu mai poate să zică PSD că nu e de acord cu el, întrucât a votat în Comisia de muncă. Urmează să intre în plen şi aici cred că e o temă care trebuie soluţionată cât mai rapid şi avem un temei suficient pentru a convoca sesiunea extraordinară. De asemenea, legile electorale, adică proiectul de lege al PNL, USR sau PMP. Nu contează, pentru că sunt trei proiecte în dezbatere privitoare la alegerea primarilor în două tururi’, a precizat Orban.

El a adăugat că mai trebuie adoptat punctul de vedere al Parlamentului privitor la Ordonanţa 40, cea referitoare la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, dar şi proiectul de lege privind creşterea reprezentativităţii Diasporei în Parlamentul României.

Alte știri de interes

Bătălie pe eliminarea pensiilor speciale. Cine va organiza sesiunea extraordinară a Parlamentului

Mihnea Tudor

Mihai Tudose revine în PSD, de parcă nici n-ar fi plecat

Mihnea Tudor

Demisie în PNL. Motreanu invocă un ”permanent conflict intern”

Mihnea Tudor

Institutul Revoluției Române – desființat de Guvernul Orban

Mihnea Tudor

PNL amenințat de pierderea spirijinului politic. USR , propunere de la senatoarea Presadă

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan îi dă o replică usturătoare lui Adrian Năstase

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »