Legea „superimuntăţii avocaţilor” a fost promulgată de Klaus Iohannis

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidentială. Legea oferă avocaţilor o adevărată superimunitate în faţa legii.

Legea care reglementează meseria de avocat a fost adoptată toamna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Printre cele mai importante modificări se numara acordarea unei “superimunităţi” a avocaţilor – s-a eliminat conditia informării „de îndată” asupra interceptării realizate, iar decanul baroului său un reprezentant al acestuia nu mai trebuie să fie prezent la efectuarea perchezitiilor in biroul avocatului, potrivit Hotnews.

Ce a decis Camera Deputaţilor

Proiectul acestei legi a fost retrimis de trei ori la Comisia Juridică. Camera Deputaţilor a adoptat, pe 18 octombrie, cu 237 de voturi pentru, proiectul de modificare a legii avocaţilor, eliminând prevederile referitoare la posibilitatea ridicării înscrisurilor avocaţilor în cazul în care există suspiciunea rezonabilă că aceştia ar fi comis infracţiuni, precum şi la interdicţia de a fi ofiţer acoperit. Camera a fost for decizional, potrivit Agerpres.
… »»» Source: Legea „superimuntăţii avocaţilor” a fost promulgată de Klaus Iohannis | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes