Politica

Liberalii și-au impus omul în fruntea ASF

Nicu Marcu a fost singurul candidat la șefia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). El a fost propus de PNL și a primit, marți, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat și Camera Deputaților, în cadrul cărora a fost audiat.

În favoarea candidatului PNL s-au pronunțat 51 de parlamentari, șase au fost împotriva și unul s-a abținut.

Președintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir a salutat !faptul că ASF, în sfârșit, după o lungă perioada, are un președinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obținut un vot covărșitor, toate partidele au decis să îl susțină. ASF avea nevoie de un șef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără președinte. Lucrul acesta s-a resimțit puternic în piață. Sper că din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul președinte să preia hățurile și să așeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situații în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situații în care ASF practic nu există, sunt situații în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze și să-i controleze”, conform A3.

Daniel Zamfir și-a dorit pentru sine această funcție, însă conducerea PSD a refuzat să îl susțină.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc în ședința de plen miercuri pentru a-l vota pe Nicu Marcu pentru ocuparea funcției de președinte-membru executiv al Consiliului ASF.

Conform ultimei declaraţii de avere disponibile public (23 mai 2019), Nicu Marcu deţine, împreună cu soţia, 2.337 mp de teren intravilan şi 14.000 mp de teren agricol, o casă de 125 mp în Baileşti şi una de 70 mp în Craiova, un autoturism Audi achiziţionat în leasing în 2017 în valoare de peste 67.000 şi are contractat un credit ipotecar în valoare de 75.000 de euro. Potrivit declaraţiei, în 2018 a încasat venituri de aproape 400.000 lei – aproape 290.000 lei indemnizaţia de vicepreşedinte de la Curtea de Conturi şi aproape 110.000 lei de la Academia de Studii Economice.

Mandatul dat viitorului preşedinte al ASF ar urma să se încheie la 23 noiembrie 2023. Poziţia de preşedinte la ASF este una din cele mai bănoase, salariul fiind de 15.000 de euro pe lună.

Alte știri de interes

Moment penibil produs de președintele PSD al CJ Timiș, sosit neinvitat la ședința miniștrilor Vela și Bode – VIDEO

Saghin Cristian

PSD anunţă printr-un nou mesaj că l-a chemat pe Orban în Parlament: „Să răspundă pentru pande-mită”

Saghin Cristian

Traian Berbeceanu, fostul comisar de poliție, s-a înscris în PNL

Mihnea Tudor

Dăncilă a scos pozele în care apărea cu Dragnea. Confirmă presiunile acestuia și dezvăluie adevărata atmosferă din guvernul său

Saghin Cristian

Dan Barna desființează programul de relansare economică al Guvernului: Un veritabil PNDL pe steroizi

Mihnea Tudor

Ciolacu dă vina pe Guvern pentru amânarea relaxării de la 1 iulie

Gloria Pascu

Partidul lui Dan Voiculescu adună membri peste membri. ALDE și Pro România, principalele ”victime”

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan tună și fulgeră: ”NU deschideți ușa partidului Brătienilor celor care au populat oastea Ciumei Roșii”

Mihnea Tudor

Titus Corlățean amenință cu demisia din PSD: Voi fi primul care…

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »