Politica

Liberalii și-au impus omul în fruntea ASF

Nicu Marcu a fost singurul candidat la șefia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). El a fost propus de PNL și a primit, marți, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat și Camera Deputaților, în cadrul cărora a fost audiat.

În favoarea candidatului PNL s-au pronunțat 51 de parlamentari, șase au fost împotriva și unul s-a abținut.

Președintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir a salutat !faptul că ASF, în sfârșit, după o lungă perioada, are un președinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obținut un vot covărșitor, toate partidele au decis să îl susțină. ASF avea nevoie de un șef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără președinte. Lucrul acesta s-a resimțit puternic în piață. Sper că din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul președinte să preia hățurile și să așeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situații în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situații în care ASF practic nu există, sunt situații în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze și să-i controleze”, conform A3.

Daniel Zamfir și-a dorit pentru sine această funcție, însă conducerea PSD a refuzat să îl susțină.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc în ședința de plen miercuri pentru a-l vota pe Nicu Marcu pentru ocuparea funcției de președinte-membru executiv al Consiliului ASF.

Conform ultimei declaraţii de avere disponibile public (23 mai 2019), Nicu Marcu deţine, împreună cu soţia, 2.337 mp de teren intravilan şi 14.000 mp de teren agricol, o casă de 125 mp în Baileşti şi una de 70 mp în Craiova, un autoturism Audi achiziţionat în leasing în 2017 în valoare de peste 67.000 şi are contractat un credit ipotecar în valoare de 75.000 de euro. Potrivit declaraţiei, în 2018 a încasat venituri de aproape 400.000 lei – aproape 290.000 lei indemnizaţia de vicepreşedinte de la Curtea de Conturi şi aproape 110.000 lei de la Academia de Studii Economice.

Mandatul dat viitorului preşedinte al ASF ar urma să se încheie la 23 noiembrie 2023. Poziţia de preşedinte la ASF este una din cele mai bănoase, salariul fiind de 15.000 de euro pe lună.

Alte știri de interes

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »