Special

LinkingDanube – Proiecte inteligente cu contribuție românească

Miercuri 26 iunie 2019, a avut loc la Hotel Europa Royale din București conferința finală a proiectului “Linking transnațional, multimodal traveller information and journey planners for environmentally-friendly mobility in the Danube Region – LinkingDanube”, in cadrul programului Interreg Danube.

Proiectul LinkingDanube s-a derulat pe o perioadă de 2,5 ani, iar rezultatele au fost prezentate la evenimentul de miercuri, ca eveniment partener al Președinției României la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Obiectivul general al proiectului prezentat, este de a promova opțiunile de mobilitate ecologice și accesibilitatea echilibrată în regiunea Dunării. De asemenea, se dorește sprijinirea sistemelor de transport ecologice și sigure, precum și a accesului echilibrat al zonelor urbane și rurale.

LinkingDanube se axează în special pe conectarea zonelor mai puțin accesibile din regiunea Dunării, prin conectarea serviciilor alternative de transport public și prin integrarea datelor privind cererea de transport, în cadrul serviciilor. Unul dintre elementele esențiale ale proiectului este integrarea informațiilor privind serviciul de transport la cerere.

În cadrul evenimentului am beneficiat de o prezentare practică a Aplicației de planificare multimodală a călătoriei în regiunea Dunării. Participanții au avut ocazia să testeze funcționalitatea Sistemului Pilot, la standul de prezentare a proiectului. Partenerii implicați in proiect sunt: Electronic Solutions împreună cu Universitatea POLITEHNICA Timișoara și parteneri din Austria, Slovacia, Croația, Ungaria și Slovenia.

Alte știri de interes

Drepturile Digitale ale Cetățenilor. Cum sprijinim implicarea cetățenilor în gestionarea situațiilor de urgență

Mihnea Tudor

Semnătura electronică, aprobată în OUG pentru orice document. Cea mai importantă măsură în domeniul digitalizării din ultimii ani.

Mihnea Tudor

Coronavirus – De ce trebuie închise școlile imediat? Părerea unui specialist

Gloria Pascu

Coronavirusul aduce restricții MAJORE de trafic: Cursele aeriene din și spre Italia, suspendate. Carantină și autoizolare pentru alte categorii de călători

Mihnea Tudor

Lista cu E-uri dintr-un sandviș. Zeci de aditivi alimentari într-o înghițitură

Mihnea Tudor

Primul caz de #coronavirus a fost confirmat în România. Ce facem?

Saghin Cristian

Viața la țară: fără medici de familie, fără asistență medicală de urgență

Saghin Cristian

Ce se întâmplă cu pensiile la români – Anunțul lui Rareș Bogdan

Mihnea Tudor

Dezbatere cu participare românească la Paris, pe tema transportului în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »