Politica

Listele PMP pentru alegerile parlamentare – Cristian Diaconescu primul la Senat, iar Eugen Tomac la Camera Deputaţilor. EBA, așteptată la Constanţa

Eugen Tomac, a anunțat, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP, listele cu candidații la alegerile parlamentare.

„Viaţa merge înainte, democraţia nu poate fi suspendată, motiv pentru care şi noi, ca partid, ne-am pregătit de alegeri. PMP este al treilea partid ca număr de aleşi după PSD şi PNL, suntem încrezători în şansele noastre. Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o iniţiativă prin care să reducă numărul de parlamentari”, a declarat Tomac.

El a catalogat drept „un afront direct la adresa democraţiei şi un mesaj de dispreţ faţă de cetăţenii români” faptul că de doi ani proiectul PMP privind aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost dezbătut.

Elena Băsescu la Constanța?

Întrebat despre o candidatură a Elenei Băsescu pentru alegerile parlamentare din acest an sub sigla PMP la filiala Constanţa, preşedintele partidului a precizat că nu poate nici să confirme, nici să infirme informaţia. Tomac a explicat că la organizaţia judeţeană Constanţa a fost stabilit primul pe lista pentru Senat, însă nu s-a decis cine va deschide lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

„Nu pot să vă confirm şi nici nu pot să vă infirm. Tot ce pot să vă spun este că Elena Băsescu este membru PMP de la crearea partidului. La şedinţa de astăzi nu am discutat acest subiect”, a răspuns Tomac.

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, va fi cap de listă în judeţul Mureş.

Totodată, întrebat dacă va atinge scorul de 10% pe care declară că l-a stabilit, Tomac a precizat că „şi după alegerile parlamentare PMP va face ceea ce trebuie pentru ţară”.

Alte știri de interes

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu îşi cere scuze pentru că a transmis ”un semnal greşit”, dar acuză IGPR de ”dublă măsură”

Mihnea Tudor

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Grindeanu: Salut promptitudinea Poliţiei Române. Oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă

Saghin Cristian

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »