Ludovic Orban, despre alegerile interne din PNL: Trebuie să ducă la întărirea cantitativă şi calitativă a partidului

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, afirmă că alegerile interne programate în următoarea perioadă în structurile interne din partid, de la organizaţiile locale până la conducerea naţională, „trebuie să ducă la întărirea Partidului Naţional Liberal, la creşterea şi cantitativă şi calitativă a Partidului Naţional Liberal, să ducă, până la urmă, la liderii care sunt cei mai apreciaţi şi care pot să ne reprezinte şi să confere cea mai multă încredere”.

Prezent duminică după amiază la o întâlnire cu primarii din judeţul Arad, Ludovic Orban le-a transmis acestora că nu se află în campanie electorală, însă le-a spus ce finalitate trebuie să aubă scrutinul intern din partid.

„Intrăm în perioadă de alegeri, practic în fiecare organizaţie locală trebuie făcute alegeri, după aia la nivel judeţean, după aia la nivel naţional. Aceste alegeri trebuie să ducă la întărirea Partidului Naţional Liberal, la creşterea şi cantitativă şi calitativă a Partidului Naţional Liberal, să ducă, până la urmă, la liderii care sunt cei mai apreciaţi şi care pot să ne reprezinte şi să confere cea mai multă încredere Partidului Naţional Liberal şi, evident şi la nivel naţional să rezulte o conducere care să aibă capacitatea să menţină Partidul Naţional Liberal în primul rând. Nu vreau să îmi fac campanie, pentru că, teoretic, campania începe numai după finalizarea conferinţelor judeţene”, a afirmat liderul liberal.

Proiecte de viitor

El le-a mai spus acestora că este importat să dezvolte pentru următorii ani, proiecte pe care să le ducă la final sau cât mai aproape de sfârşit înainte de 20214, indiferent de sursele de finanţare.

„Atunci când eşti la guvernare, oamenii te apreciază pentru ceea ce faci. Pentru noi este foarte important atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi locale să ştim foarte clar că avem două, trei, patru proiecte pe care să ştim sigur că le finalizăm sau le aducem aproape de finalizare până în momentul 2024. Nu e foarte complicat. Asta înseamnă organizare, înseamnă o capacitate de a evalua toate sursele de finanţare pentru toate proiectele, indiferent că e vorba de fonduri europene, de fonduri guvernamentale sau de fonduri venite de la nivelul judeţului şi o foarte bună organizare a implementării”, afirmă Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că România are în următorul deceniu „oportunităţi pe care nu le-a avut în istorie”, el enumerând sursele de finanţare din care România poate atrage bani pentru a se dezvolta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri interne pnl alegeri presedinte pnl calitati lider pnl ludovic orban
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes