Medicul ieșean Răzvan Constantinescu, dialog sarcastic, în apărarea doctoriței Flavia Groșan: N-ai decese, n-ai licență!

Medicul ieșean Răzvan Constantinescu, dialog sarcastic, în apărarea doctoriței Flavia Groșan: N-ai decese, n-ai licență!
Medicul ieșean Răzvan Constantinescu, dialog sarcastic, în apărarea doctoriței Flavia Groșan: N-ai decese, n-ai licență!

În apărarea doctoriței Flavia Groșan a sărit și medicul Răzvan Constantinescu. Groșan va fi anchetată de Colegiul Medicilor, după ce a anunțat că a tratat 1.000 de români cu alte medicamente decât cele recomandate oficial pentru coronavirus și, susține ea, a reușit să-și salveze toți pacienții.

Răzvan Constantinescu este medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași și a publicat un dialog sarcastic, închipuit, cu adresă către Colegiul medicilor, pentru a devoala situația în care se găsește un medic în România, supus unor presiuni birocratice nedorite:

„Colegiul Medicilor s-a autosesizat în legătură cu medicul Flavia Groşan, medicul pneumolog care a vindecat o mie de bolnavi diagnosticaţi cu COVID.

Chemată să dea explicații, Groșan s-a făcut de râs:

– Doamna doctor, dumneata eşti inconştientă, îţi dai seama ce tragedie ai provocat? O mie de cazuri vindecate? Dar unde te crezi, în Austria?!

– Îmi pare rău, eu am crezut că este vorba de o gripă sau de o pneumonie. Dacă ştiam că e o boală incurabilă, vă jur, i-aș fi trimis la spital.

– Auzi la ea, ”dacă aș fi ştiut”! Dar dumneata nu te uiţi la televizor, trăieşti în evul mediu?

– Îmi cer scuze, am avut televizorul stricat.

– Adică, n-ai aflat nimic, că trebuie să acţionăm unitar, că avem nişte protocoale care trebuie respectate în pandemie?!

– Ce protocoale? Ce pandemie?

– Să mergeți la magazie să vă dea televizor.

– Și până atunci, cum fac?

– Respecți protocoalele: COVID e ucigaș, nu sunt paturi la ATI, nu sunt medici și toate decesele sunt din cauza COVID.

– Dar eu n-am decese.

– N-ai decese, n-ai licență. Ieși afară!”

T. Ologu”, scrie Răzvan Constantinescu pe Facebook.

El nu este singurul care îi ia apărarea doctoriței Flavia Groșan, valuri de racții pozitive fiind înregistrate pe social media, cum ar fi și părerea avizată a fostului președinte al Colegiului Medicilor din România, medicul Vasile Astărăstoae, cel care e declarat că se oferă să-i fie expertul său în preobleme de etică medicală în fața anchetatorilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

flavia grosanmedic razvan constantinescurazvan constantinescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes