Politica

Meleșcanu shimbă iar partidul: PPUSL este acum noua sa dragoste politică

Teodor Melescanu, senator
Teodor Melescanu, senator

Senatorul Teodor Meleșcanu a anunțat, marți, că s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, proiectul politic al lui Dan Voiculescu. Anunțul vine la două luni după ce Meleșcanu și-a dat demisia din Forța Națională, partid al cărui președinte era. Astfel, partidul lui Voiculescu devine partid parlamentar, avand un senator.

”Personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român – Președinte al Senatului, Ministru al Afacerilor Externe, Ministru al Apărării Naționale, Director al Serviciului de Informații Externe – senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste”, se spune într-un comunicat al Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

”Vreau sa aduc ceva nou in politica”

”Dincolo de obiectivele politice contextuale si de agenda publica imediata, consider ca responsabilitatea esentiala a unei persoane care exercita o functie publica o reprezinta promovarea valorii umane ca esenta a oricarui model social legitim. Dupa o viata intreaga dedicata proiectelor social-liberale, asumarea identitatii umaniste este un pas firesc, care raspunde atat reperelor pe care le-am promovat intotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cat si asteptarilor concrete ale natiunii noastre. Romanii isi doresc un proiect politic nou, capabil sa depaseasca vechile conflicte si inertii, sa construiasca trainic, nu sa darame. Am incredere ca umanistii pot genera o astfel de schimbare si ma voi stradui sa contribui cu intreaga mea experienta la succesul acestui proiect”, a declarat Teodor Melescanu, se arata intr-un comunicat al PPUSL.

Meleșcanu, ales senator pe listele ALDE, a trecut în toamna anului trecut la grupul parlamentar PSD pe fondul scandalului legat de susținerea sa pentru șefia Senatului. Melescanu a mai fost membru al FSN, PDSR, Alianta pentru Romania (rupt din PDSR), PNL, ALDE, Forta Nationala (rupt din ALDE).

Alte știri de interes

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Mihai Tudose, despre explicaţiile lui Bode privind accidentul: Se face inventarul la proşti sau ce?

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »