Mesajul lui Rareș Bogdan după rezoluția adoptată în PE, pentru intrarea României în Schengen

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a transmis un mesaj pe Facebook, după ce Parlamentul European a votat rezoluția de primire a României în Spațiul Schengen. El le-a mulțumit mai multor persoane care l-au ajutat să se implice în acest proiect.

A fost extrem de greu sa introducem Articolul referitor la Romania in aceasta Rezoluție. Săptămâni in sir de negocieri și discuții in Comisia LIBE din care fac parte in cadrul Parlamentului European și discuții și negocieri ore și zile multe in cadrul Grupului de lucru Schengen din care fac de asemenea parte. Le multumesc colegelor mele din Cabinet, Monica, Calina și Roxana și de asemenea colegului si prietenului Dragos Tudorache (Renew)-RO, Paulo Rangel (PPE) din Portugalia, Roberta Metsola (PPE) din Malta și Evangela MITSOPOULOU (Grecia)”, a scris Rareș Bogdan pe contul de Facebook.

Discursul lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a susținut, joi, un discurs în Parlamentul European, pe tema acceptării României în spațiul Schengen.

”Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri. Ei nu beneficiază de standardul de sănătate și siguranță din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011. Totuși, este ținută la ușă deși este un furnizor de euro-optimism”, spunea europarlamentarul.

Membrii Parlamentului European solicită, prin intermediul unei rezoluţii votate vineri, să fie luate toate măsurile astfel încât România să fie admisă în Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost votată cu 520 de voturi pentru, 86 împotrivă şi 59 de abţineri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mesaj rares bogdan rares bogdan schengen spatiul schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes