Ministerul Justiţiei nu renunţă la dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu

Noua lege de modificare a codurilor penale va dezincrimina parţial abuzul în serviciu. Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei, a anunţat că în proiectul care va fi trimis la parlament pentru această infracţiune va fi prevăzut un prag pentru prejudiciu sub care va fi vorba doar de răspundere contravenţională, nu şi penală. În acest moment, acest prag valoric nu există în lege, necesitatea sa fiind invocată însă într-o decizie CCR de anul trecut.

Deocamdată, Tudorel Toader nu precizează care va fi valoarea prejudiciului de la care se va porni pentru incriminarea abuzului în serviciu, însă subliniază că acesta va exista ca element constitutiv al infracţiunii, ţinând cont de decizia Curţii Constituţionale de anul trecut.

„Decizia spune în considerente că este necesară delimitarea răspunderii contravenţionale de răspunderea penală. Care va fi acel prag de delimitare rămâne să vedem. Facem proiectul de lege, îl supunem dezbaterii publice, ne consultăm cu societatea civilă, cu mediul juridic, CSM, instaţşe, procurori, după care draftul asumat de Guvern va fi trimis spre Parlament”, a anunţat ministrul Justiţiei, înt-o intervenţie la Realitatea Tv.

Sursa: Ministerul Justiţiei nu renunţă la dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu. Toader: Va fi un prag de delimitare între răspunderea contravenţională şi cea penală

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes