Ministerul Justiției, prima hotărâre după decizia CEDO-Kovesi. Lovitură pentru Tudorel Toader

Ministerul Justiției, prima decizie după decizia CEDO-Kovesi. Lovitură pentru Tudorel Toader
Ministerul Justiției, prima decizie după decizia CEDO-Kovesi. Lovitură pentru Tudorel Toader

Ministerul Justiţiei ia prima măsură importantă după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO. MJ propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, conform unui comunicat al ministerului:

”În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia. Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiţiei.”

Comunicatul Ministerului Justiției

Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror șef DNA și actual procuror european, a câştigat, marţi, 5 mai 2020, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei cu sediul la Strasbourg.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comisia de la venetiakovesikovesi cedoministerul justitieitudorel toader
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes