Ministrul Adrian Oros a acordat primul ajutor la un accident produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii

Ministrul Adrian Oros, care face, miercuri, o vizită în judeţul Buzău, a acordat primul ajutor la un accident în care au fost implicate două maşini şi care s-a produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii.

Accidentul a avut loc pe DN 2 E 85, în afara localităţii buzoiene Oreavul, şi s-a soldat cu rănirea unei persoane. Este vorba chiar despre şoferul autoturismului care a ajuns în şanţ şi pe care ministrul şi martorii evenimentului au încercat să-l ajute.

Din primele date de la faţa locului, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E85, din direcţia Vrancea către Buzău, în afara localităţii Oreavul, o şoferiţă de 34 de ani din Râmnicu Sărat nu ar fi păstrat distanta de siguranţă şi a intrat în coliziune cu autovehiculul care circula înaintea sa şi la volanul căruia se afla un bărbat de 36 de ani din Valcelele.

În urma coliziunii, şoferul de 36 de ani a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, bărbatul este stabil, urmând a fi investigat medical.

”Ministrul era spre final de vizită, făcea poze cu fermirii după ce a răspuns la întrebările lor şi la un moment dat, la 50 – 60 de metri de locul unde eram, s-a întâmplat un accident, o bubuituruă. Practic, două maşini s-au ciocnit”, a povestit, pentru News.ro.ro, Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău.

Potrivit acestuia, toată lumea s-a întreptat spre locul accidentului, pentru a acorda primul ajutor. În una dintre maşini şoferul rămăsese încarcerat.

”Ministrul a sărit să ajute, să-l descarcereze pe acel şofer, din fericire era un singur cetăţean în maşină, şoferul”, a mai precizat Florea. Ulterior au ajuns echipajele de salvare şi poliţiştii.

Adrian Oros și-a explicat gestul la B1 tv:

”Eram împreună cu colegul meu, cu deputatul Cristian Romanescu, la o întâlnire cu fermierii în localitatea Oreavu, comuna Valea Râmnicului. Era o demonstrație a unor proceduri de menținere a apei în sol, erau mai mulți fermieri, erau reprezentanții mai multor firme care aveau tehnică agricolă. Era în desfășurare evenimentul, când am auzit zgomotul produs de accident chiar în dreptul locației unde noi eram. Sigur că toți cei care au fost acolo am alergat să vedem ce s-a întâmplat. Una din mașini era în șanț. O persoană apucase să iasă din mașină, era ușor lovită la cap, dar era conștient și nu părea să fie accidentat foarte grav. Cealaltă persoană, șoferul, era atunci în stare de șoc, cred, pentru că în câteva minute și-a revenit și a putut să vorbească cu noi. Sigur că am încercat cu toții să mișcăm mașina în așa fel încât persoana respectivă să poată să iasă din mașină. Între timp, cineva a fost inspirat și a sunat SMURD-ul. Ei s-au mișcat foarte repede, în 7, 8, 10 minute au fost cei de la SMURD acolo și au preluat persoanele respective, care au fost accidentate. Din fericire, am înțeles că nu au fost răniri foarte grave și acest lucru este îmbucurător”.

Ministrul Adrian Oros face, miercuri, o vizită de lucru în judeţul Buzău.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adrian oros accidentadrian oros interventie accidentadrian oros primul ajutorministrul oros accident
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes